בית חב"ד ברקת שלי

רח’ התאנה ברקת

א-ה 10.00-13.00

תמיד זמינים עבורכם גם בטלפון

נתיחה פתולוגית שונה

במכון לפתולוגיה של המרכז לרפואה משפטית של העיר ברן שבשוויץ, הולכת ומתפתחת שיטה חדשה ל"נתיחה פתולוגית" שונה

במכון לפתולוגיה של המרכז לרפואה משפטית של העיר ברן שבשוויץ, הולכת ומתפתחת שיטה חדשה ל"נתיחה פתולוגית" שונה. מדובר ביצירת הדמיה ממוחשבת, תלת-ממדית, של הגופה, תוך שימוש בשיטות הסריקה של ה-C.T וה-MRI – שיטות ל"צילום" פנימי המציגות בדרך גרפית מדויקת להדהים את רובדי הגוף השונים מן העור ועד לעצם.

מחשובה המתקדם של המערכת מאפשר לפתולוג להתבונן בכל נקודה בגופה – מכל זווית אפשרית – ומבלי לגעת בה כלל.

תוצאותיה של ה"נתיחה" הוירטואלית הזו מדויקות, כאמור, וברורות בהרבה מאלו של הנתיחה הקונבנציונאלית. הן מקלות על הפתולוגים ועל שופטים וחברי-מושבעים להכריע במקרים בהם קיימת אפשרות שהגורם למוות היה פלילי.

אך מה שחשוב מכך בהרבה – השיטה איננה גורמת כל נזק לגופה, ומתבצעת תוך שמירה מכסימלית של כבוד הנפטר.

* * *

שמירת כבוד הנפטרים הנה מצווה גדולה (עד כדי דחיית כל מצוות-עשה אחרת – במידה ואין מישהו אחר שיעסוק בה). לדאבוננו, ראינו לא אחת את השתדלותם העצומה של אנשי זק"א וחברא-קדישא לאסוף ולשמר חלקי גופות, על מנת להביאן במצב הכי פחות גרוע לקבר ישראל. שמענו גם את זעקות נגד חילול כבוד המתים, כאשר הוא נרמס על-ידי חפירות ארכיאולוגיות או עבודות עפר.

במקורותינו מדווח, שהנפש סובלת סבל רב מטיפול לא הולם בגוף, גם לאחר הפטירה. אך לא בכך מסתכם יחסה של היהדות אל אחר המוות. המוות אינו אלא שלב ביניים בלבד, לקראת החיים הבאים אחריו. לא רק בגן-עדן, שהוא לנשמות בלא גופים, כי אם בעיקר בעת תחיית-המתים – המצב בו שבה הנפש אל אותו גוף, אך כשהוא בריא ונכון לחיים נצחיים.

זהו העיקר השלושה-עשר והאחרון, המבטא את שיאה של האמונה היהודית המופלאה, כפי שהיא מתועדת במסמך המונומנטלי של הרמב"ם הנקרא "י"ג עיקרי האמונה": "אני מאמין שהמתים עתידים להחיות".

בתורת הקבלה והחסידות מבואר באריכות ובהרחבה איך ומתי יתרחש התהליך הפנטסטי הזה, ומתואר משהו מדרגות המודעות את האלוקי שתשטופנה אז את ההוויה כולה.

בינתיים – דבר אחד צריך להיות ברור: התגלות המשיח הקרובה תהיה אות הפתיחה לתקופה החדשה על כל נפלאותיה, כולל תחיית המתים. ואם כן, לכולנו יש סיבה נוספת להשתדל מאוד לזרז את ההתגלות הזו, שכן – מי לא מתגעגע למישהו שנפטר?

ואיך מזרזים? פשוט לייחל ולבקש על העתיד הנפלא, וכמובן, גם להרבות בתורה ובמצוות.

התוכן באדיבות:
'הגאולה מעניין ועכשווי'

© כל הזכויות שמורות

מערכת האתר

השאירו תגובה